Aanbod

Koolhydraatarme voeding

Een koolhydraatarme voeding kan best wel gezond zijn. Dit kan als er wordt gezorgd voor een goede balans tussen eiwitten, gezonde vetten en koolhydraten. En wie anders dan een geschoolde diëtiste is de persoon bij uitstek om u hierbij te begeleiden?

Bij deze manier van voeding wordt via een dagelijkse begeleiding aangeleerd hoe u met natuurlijke, zuivere ingrediënten uw lichaam gezond kan maken.
We zullen vooral de snelle, geraffineerde koolhydraten vermijden zodat uw bloedsuikerspiegel in balans wordt gehouden en uw lichaam geen onnodig vet zal opslaan.

U leert anders eten, voelt zich automatisch beter en fitter.
Deze voedingswijze kan u van vervelende kwaaltjes verlossen zoals hoofdpijn, slechte cholesterolwaarden, hoge bloeddruk, hoge bloedsuiker, maagklachten, vermoeidheid, slapeloosheid, gewrichtsklachten…


Dit programma kan gebruikt worden voor een klein of groot gewichtsverlies maar ook voor mensen met CVS, fibromyalgie, prediabetes, diabetes type 2, migraine...

Je kan ook kiezen voor een proteïnedieet of 3 fasen-dieet.

Elk dieet, dus ook een proteïnedieet, eindigt met het aanpassen van de eet- en leefgewoonten. Het is als diëtiste immers mijn doel om mensen te begeleiden naar een blijvend gewichtsverlies.
Bij een proteïnedieet wordt de aanvoer van koolhydraten en vetten tot een minimum herleid waardoor er een snel gewichtsverlies zal volgen. Stapsgewijs worden in de loop van het dieet voedingsmiddelen opnieuw heringevoerd en de proteïneporties afgebouwd. Het is uiterst belangrijk om alle fasen te doorlopen.
Een proteïnedieet kan ingeschakeld worden als middel om op korte termijn te vermageren. Het volgen van een proteïnedieet vraagt echter een professionele aanpak, het is belangrijk om doordacht te starten. Dit wil zeggen niet op eigen houtje maar onder begeleiding van arts en diëtiste. Een proteïnedieet start met een bloedonderzoek om contra-indicaties uit te sluiten. Een voorwaarde om het proteïnedieet te starten is dat uw BMI > 25.
Een proteïnedieet kan leiden tot een spectaculair gewichtsverlies maar het behouden van dit nieuw gewicht wordt niet gegarandeerd. Na het doorlopen van een proteïnedieet terug de oude eetgewoonten hanteren, lijdt tot een jojo-effect. Daarom is het aangeraden om ook voldoende tijd te voorzien om een goede balans te vinden in de nieuwe voedingsgewoonten.

Je kan kiezen voor het strikte 2-faseprogramma, combinatiedieet of LOW CARB programma.

Als het 3-faseprogramma te streng lijkt, maar je toch sneller gewicht wil verliezen, kun je kiezen voor een LOW-carb programma.
 

Dit is een gezonde voeding, aangevuld met enkele proteïneporties per dag. Op die manier kun je sneller een gewichtsafname bekomen in vergelijking met een klassiek dieet, zonder dat de spiermassa wordt afgebroken. Het gewichtsverlies is gemiddeld 1-1,5 kg per week.
 
Omdat dit dieet minder streng is, is een medische goedkeuring niet verplicht.

Dit vraagt wel wat opvolg consultaties
 
Telkens nemen en we een nieuwe bodyscan en bespreken we deze resultaten.
 
Ook bij stabilisatie wordt u dagelijks begeleid zolang het nodig is.
Geleidelijk aan worden alle voedingsmiddelen opnieuw ingevoerd waarbij wordt gezorgd voor een blijvende volwaardige en gezonde voeding zodat uw energiepeil, gezondheid en gewicht bewaard blijven.
 
In de praktijk wordt gewerkt met producten van Ligna Pharma. Je kan online producten bestellen via de bestelcode s8816aait. 
Hiervoor kom je terecht bij Ellen of Ans.

Waarmee kunnen we je helpen?

Ellen Smolders

Pastorijstraat 8
2440 Geel

Contactgegevens