Aanbod

Maag- & darmvriendelijke voeding (Ellen)

Jouw buik in balans! Momenteel specialiseer ik mij verder in maag-darmproblematiek. Spijsverteringsproblemen kunnen een enorme invloed hebben op je dagelijkse leven wanneer klachten zich uiten in diarree, darmrommelingen, buikpijn, constipatie, winderigheid, vermoeidheid enz.

Naast deze klachten kunnen spijsverteringsproblemen ertoe leiden dat je darmen niet de kans krijgen de nodige voedingsstoffen op te nemen. Je hebt er dus alle baat bij om een gezonde darmfunctie te bekomen.

De oorzaak van deze spijsverteringsproblemen kunnen liggen in diverse aandoeningen of ziektes maar kunnen ook hun oorzaak vinden in een ongezonde eetgewoonte. Enkele andere voorbeelden van oorzaken van spijsverteringsproblemen zijn:

  • Voedselintoleranties zoals lactoseintolerantie, glutenintolerantie, ...
  • Voedselallergieën zoals oa. koemelkeiwitallergie, pinda allergie, kruisallergie met boom/graspollen enz.
  • Prikkelbare Darm Syndroom (PDS), ook wel spastisch colon genoemd
  • Inflammatoire darmaandoeningen ( chronische ontsteking van de darm) zoals Colitis Ulcerosa en de Ziekte van Crohn

Door mijn praktijkervaringen is duidelijk geworden dat er steeds meer vraag is naar gespecialiseerde begeleiding in maag-darmvriendelijke voeding. Patiënten komen vaak met de resultaten van een bloedanalyse of allergietest bij een diëtiste terecht. Deze resultaten zijn niet altijd éénduidig. Een opgegeven dieetlijst van een allergoloog brengt soms extra vragen met zich mee voor een patiënt en dan is begeleiding hierbij wel welkom. Bovendien krijgt men vaak enkel een diagnose te horen en gaat men als patiënt op zoek naar een diëtiste die een voedingsplan kan opstellen.

Bij maag-darmklachten, voedingsintoleranties of andere spijsverteringsproblemen en voedingsallergieën kan een aangepaste voeding de klachten verminderen en een onderdeel zijn in de behandeling van deze aandoeningen. Hiervoor kom je terecht bij Ellen.

Waarmee kunnen we je helpen?

Ellen Smolders

Pastorijstraat 8
2440 Geel

Contactgegevens