Consulterende diëtiste

Werkwijze van diëtiste Ellen Smolders

De eerste consultatie

We bespreken ten eerste uw probleem en wat uw verwachtingen zijn. Daarnaast voer ik ook een aantal metingen uit (gewicht, middelomtrek, meting van de vetmassa aan de hand van een aangepaste weegschaal, berekening BMI) die me in staat stellen om uw profiel op te maken. Verder overlopen we uw huidig voedingspatroon, zodanig dat duidelijk wordt wat er eventueel veranderd moet worden. Dit zal het bovendien mogelijk maken om uw nieuwe voedingsschema zo dicht mogelijk te laten aansluiten bij uw huidige, wat het makkelijker maakt om het te volgen. U krijgt onmiddellijk het aangepaste schema mee naar huis (duur:+/- 1 uur).

De tweede consultatie

Tijdens de tweede consultatie bespreken we het nieuwe voedingspatroon en geef ik nog verdere tips over hoe u kunt variëren binnen dit nieuwe schema. U krijgt een aantal brochures met tips en informatie over de voedingswaarde van verschillende voedingsmiddelen. Een tweede consultatie duurt gewoonlijk 20 minuten.

Na enkele weken

Na enkele weken komt u dan nog eens langs om een vorderingsstaat op te maken. Als alles naar wens verloopt, maken we geen aanpassingen. Zijn er echter problemen, bekijken we samen hoe we die verder kunnen aanpakken. Verder krijgt u dan ook nog informatie over wat etiketten op voedingsmiddelen u kunnen vertellen over het product en geef ik u een aantal goede recepten mee die volkomen passen in uw nieuwe voedingspatroon.

Drastische aanpassingen aan voedingsgewoonten

In het geval van drastische aanpassingen aan de voedingsgewoonte zijn er veel mensen die ervoor kiezen om daarna nog regelmatig te blijven terugkomen, omdat ze de indruk krijgen dat het voor hen op die manier makkelijker is om hun schema dat gericht is op het verliezen van gewicht, kan ik dan een nieuw schema aanbieden dat gericht is op het behouden van het streefgewicht.

U kiest natuurlijk zelf wat u doet, maar drie consultaties zijn meestal toch aangewezen.

Het LignaPharma voedings-en dieetprogramma is een dieet onder professionele begeleiding!

Het basisprincipe van dit programma is het behoud van spiermassa terwijl je lichaam de vetreserves aanspreekt als energieleverancier. In een normale situatie haalt het lichaam zijn energie uit onze voeding (koolhydraten). Door de inname van koolhydraten te beperken, verplichten we ons lichaam de energie elders te gaan halen. Aangezien de spiermassa beschermd wordt door de proteïnen, moet hij de energie gaan halen bij de reeds aanwezige vetophopingen.

Resultaten:

  • Snel gewichtsverlies, 6-7 kg bij vrouwen en 8-10 kg bij mannen na 1 maand
  • Directe aanpak van de vetreserves, met behoud van spiermassa
  • Vermindering van abdominaal vet
  • Verbetering van insulinerespons bij diabetes type 2
  • Vermindering van het totale cholesterolgehalte in het bloed
  • Verlaging van hoge bloeddruk
  • Verbetering van astma

Je kan kiezen voor het strikte 3-faseprogramma of voor het combinatiedieet. Als het 3-faseprogramma te streng lijkt, maar je toch sneller gewicht wil verliezen, kun je kiezen voor het combinatiedieet . 

Dit is een gezonde voeding, aangevuld met enkele proteïneporties per dag. Op die manier kun je sneller een gewichtsafname bekomen in vergelijking met een klassiek dieet, zonder dat de spiermassa wordt afgebroken. Het gewichtsverlies is gemiddeld 1-1,5 kg per week.

Omdat dit dieet minder streng is, is een medische goedkeuring niet verplicht.