Consulterende diëtiste

Werkwijze van diëtiste Ellen Smolders

De eerste consultatie

We bespreken uw vraag, wat zijn uw verwachtingen/uw doel(en). Verder overlopen we uw huidig voedingspatroon, zodanig dat duidelijk wordt wat er stap voor stap eventueel veranderd kan worden aan de oude voedingsgewoonten. Het is immers belangrijk dat uw nieuwe eetgewoonten zo dicht mogelijk aansluiten bij uw huidige, wat het makkelijker maakt om het te volgen. Het eerste consult neemt +/- 1 uur in beslag.

De tweede consultatie

Tijdens de tweede consultatie bespreken we de nieuwe werkpunten en geef ik nog verdere “tips en tricks” over hoe u kunt variëren. U krijgt een aantal brochures met tips, informatie en recepten.Een tweede consultatie duurt gewoonlijk 20 minuten.

Na enkele weken

In onderling overleg komt u na enkele weken nog eens langs om u zoveel mogelijk te kunnen ondersteunen om u zo naar een gezonde levensstijl te begeleiden . Als alles naar wens verloopt, maken we geen aanpassingen. Blijf je het allemaal wat moeilijk vinden, bekijken we samen hoe we die verder stapsgewijs kunnen aanpakken. Verder krijgt u dan ook nog informatie over wat etiketten op voedingsmiddelen u kunnen vertellen over het product en geef ik u een aantal goede recepten mee die volkomen passen in uw nieuwe voedingspatroon.In onderling overleg is verdere begeleiding uiteraard mogelijk.

U kiest natuurlijk zelf wat u doet, maar drie consultaties zijn meestal toch aangewezen.

Het LignaPharma voedings-en dieetprogramma is een dieet onder professionele begeleiding!

Het basisprincipe van dit programma is het behoud van spiermassa terwijl je lichaam de vetreserves aanspreekt als energieleverancier. In een normale situatie haalt het lichaam zijn energie uit onze voeding (koolhydraten). Door de inname van koolhydraten te beperken, verplichten we ons lichaam de energie elders te gaan halen. Aangezien de spiermassa beschermd wordt door de proteïnen, moet hij de energie gaan halen bij de reeds aanwezige vetophopingen.

Resultaten:

  • Snel gewichtsverlies, 6-7 kg bij vrouwen en 8-10 kg bij mannen na 1 maand
  • Directe aanpak van de vetreserves, met behoud van spiermassa
  • Vermindering van abdominaal vet
  • Verbetering van insulinerespons bij diabetes type 2
  • Vermindering van het totale cholesterolgehalte in het bloed
  • Verlaging van hoge bloeddruk
  • Verbetering van astma

Je kan kiezen voor het strikte 3-faseprogramma of voor het combinatiedieet. Als het 3-faseprogramma te streng lijkt, maar je toch sneller gewicht wil verliezen, kun je kiezen voor het combinatiedieet . 

Dit is een gezonde voeding, aangevuld met enkele proteïneporties per dag. Op die manier kun je sneller een gewichtsafname bekomen in vergelijking met een klassiek dieet, zonder dat de spiermassa wordt afgebroken. Het gewichtsverlies is gemiddeld 1-1,5 kg per week.

Omdat dit dieet minder streng is, is een medische goedkeuring niet verplicht.